Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Zaznaczanie zgłoszonych postów

†

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Raporty

• Tak
      14
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

W temacie nie każdy może zrozumiał, ale chodzi mi o to, aby po zgłoszeniu danego posta / tematu / user'a, można było tylko raz zaraportować. Powiedzmy, że user1 zgłosi user3 o spam, a user2 zgłosi jeszcze raz user3 o spam, to wtedy może to być niewygodne dla moderatorów, jak i kogoś kto stara się o kid'a w dużym dziale, jak Metin2, bo ktoś może wejść rano coś zgłosić, wchodzi wieczorem i niechcący zgłasza drugi raz ten sam post. Może to być i utrudnienie, ale też pomoc dla moderatorów, jak i nie tylko, a też uniknie niepotrzebnych raportów, gdzie i tak tylko jeden zostanie nałożony.

Arcymistrz
Opublikowano

Jestem na TAK.

Napewno ułatwi to życie niektórym moderatorom, ale też nie przyprawi userów, o niepotrzebne, lub zgłoszone już wcześniej przez nich samych raporty.

No chyba, że można raportować kilka razy post, a i tak dochodzi jeden, to sorki :D

Opublikowano

Podobno miało to wejść w IPB najnowszym (tym, co jest teraz).

A nawet jeśli tego nie ma ,to można chyba zedytować post i poinformować użytkowników o tym, że post został zraportowany.

Mimo tego -tak.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

W niektórych działach moderatorzy edytują post i wpisują np. /spam

Ja tak robię w dziale Crossfire.

W niektórych działach jednak tak nie ma. Często wchodzę do innego działu i widzę double post, spam, ale nie wiem czy to raportować, bo za ten post mógł być dany warn.

Jestem na TAK, to powinno być obowiązkowe.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

No i co, a potem jak ktoś będzie składał podanie o aplikację to będzie "zero raportów", bo nie jestem szybki i nie mam szybkiego internetu, żeby raportować wszystkich jak najszybciej.

Opublikowano

No i co, a potem jak ktoś będzie składał podanie o aplikację to będzie "zero raportów", bo nie jestem szybki i nie mam szybkiego internetu, żeby raportować wszystkich jak najszybciej.

Administracja kradnie sobie raporty i nikt nie płacze :)

Wiec jak ktoś chce zostać kidem też musi się wykazać.

Jestem na tak lecz już kiedyś była taka sugestia i nie przeszła ;)

Dodaj ankiete

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Coś takiego już chyba jest, ale nie widoczne dla zwykłych użytkowników. Ja np widzę przy statusie warnów czerwony wykrzyknik informujący o zgłoszeniu danego posta.

Może wystarczy tylko nadać uprawnienia do widzenia tego, chociaż możliwe też, że takie coś jest możliwe tylko w przypadku posiadania konta moderacyjnego.

Opublikowano

Ja jestem na nie ponieważ niektórzy autorzy swój temat raportują kilka razy np. żeby zmienić nazwę a tak to tylko będzie mógł raz zraportować w dodatku kiedy ktoś raportuje post np. za spam a potem autor edytuje post i zmieni na reklamę i co wtedy ? już nie będzie móżna drugi raz wysłać raporta.

1388363882-U262029.png
Opublikowano

Nie tylko liczą się raporty. Wiadomo, że gdyby została wprowadzona taka modyfikacja, przymykalibyśmy bardziej oko na ilość wysyłanych raportów.

W tedy by były prawdziwe raporty bo widać że się stara i szuka tych "złych" postów a tak to może raportować to co wisi pół dnia bo nikt nie skasował :)

Ja jestem na nie ponieważ niektórzy autorzy swój temat raportują kilka razy np. żeby zmienić nazwę a tak to tylko będzie mógł raz zraportować w dodatku kiedy ktoś raportuje post np. za spam a potem autor edytuje post i zmieni na reklamę i co wtedy ? już nie będzie móżna drugi raz wysłać raporta.

Nikt nie napisał że raport można by wysłać tylko raz ;) Chodzi tylko po to by było zaznaczone że post już raportowany

1000093817-removebg-preview-1.png

Bywalec
Opublikowano

No to wtedy by wysyłano wiadomość do moderatora.

Opublikowano

Jak na I.P Board to na prawdę dziwne, że nie dodali jeszcze czegoś takiego. Np. na skrypcie Burning Board coś takiego jest http://scr.hu/3j4/b4uhn

Nie wiem w ogóle, czy nie lepiej jakby mpcforum stanęło na tym silniku, bo moim zdaniem lepszy ;-)

Oczywiście na tak :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Na NIE :)

W większości przypadków zgłoszone posty zostają zedytowane przed modka i jaskrawą czcionką widnieje powód

Ale jeden na NIE wśrod tylu pozytywów nic nie zmieni :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie? Dlaczego liczmy że ktoś wyśle raporta:

Spam - Moderator wykona,

User podmieni treść na obrazę lub reflink itd. to będziesz musiał pisać na PW do Moda/GM'a, a wygodniej jest wykonać raport niż czytać PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...